Συμβολή Φλεβάρη - Καφενείο της Καμπάνας - 17/2/13

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΡΟΤΑ και η Ομάδα Τραβέρσο διοργάνωσαν από κοινού τη «Συμβολή Φλεβάρη» στο Καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.

Στην ελληνική αρχαιότητα υπήρχαν δείπνα όπου οι συμμετέχοντες συνεισέφεραν ή οικονομικά, ή με τρόφιμα, τα οποία λέγονταν Συμβολές. Σήμερα, το ίδιο πράγμα λέγεται Συλλογική Κουζίνα, και αποτελεί μια ευκαιρία μοιράσματος, αλληλεγγύης και κοινωνικοποίησης. Έτσι, κάναμε ανοιχτό κάλεσμα  σε ένα δωρεάν μεσημεριανό γεύμα στο οποίο μοιραστήκαμε τα φαγητά και τα γλυκά που φέραμε. Φυσικά, ήταν όλοι καλοδεχούμενοι, ανεξάρτητα από το αν έφεραν κάτι ή όχι. Το γεύμα από συμβολών ξεκίνησε στη 1 και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι.

Ακολουθήσε η συζήτηση από συμβολών, δηλαδή ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Βιωσιμότητα του ΚοιΣΠΕ ΡΟΤΑ», στην οποία αναζητήθηκαν τρόποι για την έμπρακτη υποστήριξη της λειτουργίας του Καφενείου της Καμπάνας, μιας σημαντικής κοινωνικής δομής που όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσει, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε. Η συζήτηση άρχισε με σύντομες εισηγήσεις της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚοιΣΠΕ ΡΟΤΑ Κατερίνας Γαρμπή και της κοινωνικής λειτουργού Βάσως Παπατάτσιου, οι οποίες εξέθεσαν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Στη συνέχεια άνοιξε ο διάλογος, προκειμένου να διερευνηθούν και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ως αποτέλεσμα του διαλόγου, δημιουργήθηκε μια πολυάριθμη ομάδα ανθρώπων, το "Κίνημα της Καμπάνας" όπως πετυχημένα το έθεσε μια συμμετέχουσα, που θα προσπαθήσει να συνοψίσει τις προτάσεις που ακούστηκαν και να συντονίσει όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη βιωσιμότητα του Καφενείου της Καμπάνας.

 

Η προετοιμασία των φαγητών

Η υποδοχή των συμβολών

Η ώρα του φαγητού

Καθ' οδόν προς την πλατεία

Η εισαγωγή στη συζήτηση

Ενημέρωση από την Κατερίνα Γαρμπή

Ενημέρωση από την Βάσω Παπατάτσιου

Η συζήτηση στο φόρτε της!

Φωτογραφίες: Κίνηση Δια-Λόγος-Δράση

 

Πρόσθετες πληροφορίες