Παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων - 15/12/12

Το Τραβέρσο οργάνωσε παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων στο ψητοπωλείο Οβελίξ που βρίσκεται στη Λακήθρα Κεφαλονιάς στις 15 Δεκέμβρη 2012.

Στο παζάρι υπήρχαν ρούχα αντρικά, γυναικεία και παιδικά, παπούτσια, αξεσουάρ, βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα, χειροποίητα κεριά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και χίλια δυο άλλα καλούδια σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στο χώρο υπήρχε μπουφές με γλυκά, αλμυρά, καφέδες κι αναψυκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού. Όλα τα υλικά και αντικείμενα του παζαριού ήταν προσφορά των μελών και των φίλων του Τραβέρσο, ενώ τα κέρδη χρησιμοποιούνται για την οργάνωση επόμενων δράσεών μας.

Το καταναλωτικό όργιο που σημάδεψε την ελληνική κουλτούρα για δεκαετίες, είναι πια παρελθόν. Αυτό είναι από τις ελάχιστες θετικές συνέπειες ενός κόσμου που αλλάζει διαρκώς προς το χειρότερο. Είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη. Να θυμηθούμε ότι τα υλικά αντικείμενα αποκτούν αξία όχι από την τιμή τους, αλλά από τον τρόπο που τα μεταχειριζόμαστε. Να μάθουμε εκ νέου ότι κανένα «αγαθό» δεν έχει σημασία αν δεν έχουμε ανθρώπους γύρω μας να το μοιραζόμαστε…

Έτσι, το παζάρι μας ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε, να τα πούμε και να διασκεδάσουμε, σε χώρο και σε χρόνο που ήταν κατάλληλος για όλες τις ηλικίες! 

Άλλωστε μετά τη λήξη του παζαριού που ήταν ολοήμερο, ακολούθησε live party με καταπληκτική gipsy jazz μουσική που μας συνεπήρε, από τον συνοδοιπόρο μας Δημήτρη και την μπάντα του!

Πρόσθετες πληροφορίες