Traverso Festival 19-21 Ιουλίου 2019

Στην καρδιά του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα για το 4ο Traverso Festival! Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίο υ 2019. Καθημερινά από τις 8:30μμ στο άλσος της Καλλιθέας, στη Λακήθρα φυσικά!

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι πληροφορίες ανανεώνονται, παραμείνετε συντονισμένοι!

Κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες μπορείτε να ακούσετε τραγούδια αυτών που συμμετέχουν!

 

Παρασκευή 19 Ιουλίου - 20:30

From Rock to Eternity

Μουσικό Σχήμα «Κυριλάτοι Άναρχοι»

Η Άντζελα Τκατς γεννήθηκε στην Ουκρανία όπου σπούδασε και πήρε το πτυχίο του μαέστρου χορωδίας, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Ξεκίνησε δουλεύοντας ως μαέστρος στην Ιταλία, όπου διεύθυνε εκκλησιαστικές χορωδίες. Αργότερα πήγε στην Αγγλία όπου συμμετείχε σε πολλές μουσικές παραστάσεις και ταυτόχρονα συνέχισε της σπουδές της στην φωνητική. Ακολούθησαν παραστάσεις σε Αμερική και Ιταλία, καθώς και επιτυχής εμφάνιση στην Λυρική σκηνή στην Ελλάδα. Στην Κεφαλονιά  βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια. Έχει αναλάβει την διεύθυνση της εκκλησιαστικής χορωδίας του Αργοστολίου και παράλληλα παραδίδει μαθήματα φωνητικής σε μαθητές όλων των ηλικιών.

Στο φεστιβάλ του Τραβέρσο θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Νίκος Παπαναστασάτος (τραγούδι, κιθάρα), Ξένια Τουμάση (τραγούδι) και Άννι Μιλένα Πρίφτι (τραγούδι) ερμηνεύοντας τραγούδια από τον θέατρο, τον κινηματογράφο, καθώς και την σύγχρονη ροκ και έντεχνη μουσική σκηνή.

 

Hollie Findlay

Η πολύ νέα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Hollie Findlay κατάγεται από την Αγγλία, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Μέσω των πολλών ταξιδιών που έχει κάνει σε όλη την Ευρώπη ήρθε σε επαφή με πολλές γλώσσες και κουλτούρες. Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει κυκλοφορήσει ήδη 2 singles και το πρώτο της ΕΡ με τίτλο «Cloud9» και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο φεστιβάλ θα παίξει στην κιθάρα και θα τραγουδήσει δικά της κομμάτια ακουστικής pop.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Hollie πατήστε εδώ.

 

Duo Karma

Η μουσική συνάντηση του Σπύρου Σαραντόπουλου (κιθάρα, φωνή) και της Νάνσυ Λεγκίτσα (φωνή, γιουκαλίλι) ήταν θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο της και να πάρει σάρκα και οστά με απρόβλεπτες προσαρμογές και διασκευές κομματιών από μια μεγάλη γκάμα της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής μουσικής. Στο φεστιβάλ θα ακουστούν και πρωτότυπα κομμάτια του Σ.Σαραντόπουλου, και φίλοι του Duo Karma θα συμμετέχουν ως guests.

 

Drowning In Sand 

Οι Drowning In Sand δημιουργήθηκαν το 2015. Σήμερα το σχήμα αποτελείται από τους Roger Ash (μπάσο), Gareth Hodgson (ντραμς), Μαρία Δήμα (φωνή) και Βασίλη Λιοσάτο (κιθάρα, φωνή). Η μπάντα έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στο νησί, μία εκ των οποίων ήταν στο πρώτο Τραβέρσο Festival το 2016. Παίζουμε δικά μας κομμάτια και διασκευές σε alternative rock ύφος. Είμαστε χαρούμενοι που θα επιστρέψουμε στο όμορφο άλσος της Καλλιθέας και στην σκηνή του Τραβέρσο!

Για να μάθετε περισσότερα για την μπάντα, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα τους στο facebook.

 

LesSkartΟi!

Από το 2004 μια παρέα παλεύει σε ένα υπόγειο στο Αίγιο με τους ήχους της τζαμαϊκάνικης υποκουλτούρας.

Η SKA, το Rocksteady και η Reggae είναι ο τόπος συνάντησης της πολυμελούς ορχήστρας και μέσα από τη μουσική εκφράζονται και εκφράζουν τους ρυθμούς της εκρηκτικής δεκαετίας του '60 με τον τρόπο που αυτή αντανακλάστηκε στο μικρο νησί της Καραϊβικής.

Οι “Σκάρτοι" aka Les SkartOi! δεν μένουν μόνο στην αναβίωση και την αναπαραγωγή των ακουσμάτων που τους έχουν επηρεάσει, αλλά συνεχίζουν παραγωγικά την παράδοση που έχουν αφήσει οι μεγαλύτεροι δημιουργοί του είδους.

Όλα τα χρόνια της μουσικής τους δραστηριότητας οι Les SkartOi! έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές συναυλίες και μια σειρά παραγωγών με τελευταία το album "Twenty Four Hours".

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με Bad Manners, Thievery Corporation, Lee Perry, The Beat, Symarip, Aggrolites,Manu Chao κ.ά.

Τε μέλη της μπάντας είναι: Drums: Drumystick Rusta-man, Bass/vocals: Αλέξης Μαχαίρας, Guitar/vocals: Νίκος Χριστοδουλόπουλος, Hammond/Piano: Γιάννης Τζόβολος, Guitar: Κώστας Dim, Trumpet: Ιάσονας Βακρινός, Trompone: Έκτορας Μερκούρης, Alto Sax: Σπύρος Ιατρόπουλος, Vocals/Flute: Αναστασία Βελισσαρίου

Δισκογραφία:

Rude Boyz EP (2005)

Ska Radio (2009)

Fighting On The Dancefloor EP (2016)

Twenty Four Hours (2019)

Για να μάθετε περισσότερα για την μπάντα, μπορείτε να τους παρακολουθήσετε στο facebook, στο youtube, στο spotify και στο bandcamp.

 

Σάββατο 20 Ιουλίου - 21:00

Couleur InterLocale

Όνειρα θερινής νυκτός – Μια διαδραστική εμπειρία

Ποια σχέση έχουν οι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με την θεατρική αφήγηση και το…messenger; Θα το ανακαλύψετε και μάλιστα από πρώτο χέρι, στην έναρξη της δεύτερης βραδιάς του Traverso Festival!

Το κοινό του φεστιβάλ αλλά και απομακρυσμένοι επισκέπτες από το Facebook συμμετέχουν με αυτοσχέδιους στίχους - όνειρα θερινής νυκτός, την ώρα που οι μουσικοί ντύνουν με ηχοτοπία σε ζωντανό χρόνο το ποίημα που δημιουργείται. Γιατί κάθε μέσο εξαντλείται στο μέτρο της φαντασίας μας…

Μέλη της καλλιτεχνικής σπείρας: Κώστας Φραντζής, Δημήτρης Σμαΐλης, Αντώνης Παπανικολάτος, Λουκάς Αθανασίου, Ελένη Αθανασοπούλου και η λογοτεχνική ομάδα Περί Ου.

 

Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν: μια ταινία του Βασίλη Κεκάτου

Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ' οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάσταση του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Έτσι ξεκινάει η 3η ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Κεκάτου που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά με την συμμετοχή πολλών ντόπιων τον χειμώνα του 2017-18.

Ο Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1991 και  σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Η ταινία, σε συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2018 και την Αμερικάνικη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Sundance το 2019. Πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιoανατολικής Ευρώπης στο 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικού Μήκους Δράμας το 2018 και τα βραβεία 2ης καλύτερης ταινίας και ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» το 2018.

Είχε προηγηθεί ο «Ανάδρομος» (2014) και το  «Zero Star Hotel» (2016) που κέρδισε στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Sundance και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήρθε πολύ πρόσφατα, όταν τον Μάιο του 2019 ο Βασίλης Κεκάτος κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο φεστιβάλ των Καννών με την ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», καθώς πέρα από το νεαρό της ηλικίας του που καθιστά πολύ σπουδαίο ένα τέτοιο βραβείο, είναι και ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που σημειώνει μια τέτοια επιτυχία.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κεκάτος είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival, του καλοκαιρινού φεστιβάλ που από το 2015 ως το 2018 μετέτρεψε διάφορες παραλίες και άλλα σημεία της Κεφαλονιάς σε μαγευτικά θερινά σινεμά.

Στοιχεία της ταινίας

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεκάτος, Παίζουν: Κωνσταντίνου Ανδρέας, Σκασίλας Άγγελος, Παπαϊωάννου Αλέξανδρος, Ταβουλάρης Κωστής, Κ* Αλεξάνδρα, Φωτογραφία: Γιώργος Βαλσαμής, Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Σκηνικά: Εύα Γουλάκου, Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου

Έτος παραγωγής: 2018, Διάρκεια: 19’

Μπορείτε να δείτε το trailer πατώντας εδώ.


Όλα για Όλα: μια ταινία του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Ο Μιχάλης έχει μια ταβέρνα και είναι χρεωμένος στις τράπεζες. Ο Αντρέας, φίλος του Μιχάλη, μαθαίνει ότι το προηγούμενο βράδυ έπαιξε χαρτιά στον τοκογλύφο του νησιού, γνωστό ως «Καρχαρία» κι έχασε. Ο «Καρχαρίας» διοργανώνει παράνομους αγώνες πόκερ και ταυτόχρονα δανείζει χρήματα στους καλεσμένους του. Ο Αντρέας θέλει να βοηθήσει τον φίλο του, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να σκαλίσει τις πληγές του δικού του παρελθόντος. Έτσι, η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα...

Έτσι ξεκινάει η 1η ταινία μικρού μήκους του Μαρίνου Σκλαβουνάκη που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά με την συμμετοχή πολλών ντόπιων τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης γεννήθηκε στην Νέα Ζηλανδία το 1973 και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Κάνει σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ενώ έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη φιλοσοφία, στην ψυχολογία και στην κλινική ύπνωση. Επίσης έχει παρακολουθήσει στο ΕΚΠΑ μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ιστορίας κινηματογράφου και σεναρίου. Έχει κάνει την πρακτική του δίπλα στον Γιάννη Οικονομίδη (Σπιρτόκουτο, Το μικρό ψάρι, κ.ά.), με τον οποίο συνεργάζεται στενά.

Το «Όλα για Όλα» έλαβε εύφημο μνεία στο 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 2018, καθώς και βραβείο κοινού καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Houston Greek Film Festival 2018, ενώ συμμετείχε και στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» το 2018 καθώς και στο TiSFF 2018.

Αυτήν την περίοδο ο Μ.Σκλαβουνάκης ετοιμάζει την 2η μικρού μήκους ταινία του καθώς και το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του Οδυσσέα - Η τέχνη της μνήμης», μια μουσική περιήγηση στην περιοχή της Μεσογείου.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο, ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης έχει συντονίσει τους τέσσερις ετήσιους κύκλους της επιμορφωτικής δράσης «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» από το 2015 ως το 2019.

Στοιχεία της ταινίας

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Μαρίνος Σκλαβουνάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μολφέτα, Διευθυνση Φωτογραφίας: Γιωργος Κουτσαλιάρης, Φωτογράφος Πλατό: Δημήτρης Καϊόγλου, Α Βοηθός κάμερας: Βαγγέλης Κασαπάκης, Β Βοηθός κάμερας: Νεφέλη Αθανασάκη,Ηλεκτρολόγος: Δαμιανός Τιμνιος, Α Βοηθός ηλεκτρολόγου: Θωμάς Μπερετούλης, Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου, Βοηθός Ηχολήπτη: Αντρέας Κίττου, Σκρίπτ: Αννα Πατρικίου, Παραγωγή: Amantes ΚΟΙΝΣΕΠ, Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνος Σκλαβουνάκης, Α Βοηθός παραγωγής: Παρασκευή Σκλαβουνάκη, Β Βοηθός παραγωγής: Δημήτρης Μπούζος, Γ Βοηθός παραγωγής: Βασιλική Φραγκιά, Σκηνικά – Κουστούμια: Μαρία Δήμα, Ενδυματολογική σύμβουλος: Μαρένια Παράσχη, Βοηθός Σκηνικα και Φροντιστήριο: Φρόσω Τζανετάτου, Βοηθός Σκηνικα και Φροντιστήριο: Γεωργία Τάλλαρου, Μακιγιάζ: Ρούλα Κουρή, Κωμώσεις: Ρούλα Κουρή, Σπέσιαλ εφέ: Προκοπης Βλασερός, Ψηφιακά εφέ: Θέμης Κατσιμήχας, Παύλος Πολοτσανίν.

Ηθοποιοί: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Οικονομίδης, Σταθης Σταμουλακάτος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Πέτρος Ζερβός, Στέφανος Μπάλλας, Σοφία Γαλανοπούλου, Ιουλία Δόριζα, Ελεύθερία Edwards, Αναστάσιος Παπαθεοδοροόπουλος, Λεύτερης Γαλανόπουλος.

Έτος παραγωγής: 2018, Διάρκεια: 30’

Μπορείτε να δείτε το trailer πατώντας εδώ

Περισσότερα για την ταινία στην σελίδα της στο facebook

 

Θραξ Πανκc

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ;  Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) βρέθηκαν το 2008 και ξεκίνησαν να παίζουν τα τραγούδια των διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπάνε. Με εμφανίσεις σε πολύ διαφορετικά μέρη (γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ κλπ) και με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον οι Θραξ Πανκc είναι ασταμάτητοι! Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο. Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

Οι Θραξ Πανκc έντυσαν με τη μουσική τους της ταινίας μικρού μήκους «Όλα για όλα» του Μαρίνου Σκλαβουνάκη, η οποία θα προβληθεί νωρίτερα στο φεστιβάλ.

Για να μάθετε περισσότερα για τους Θραξ Πανκc μπορείτε να επισκεφτείτε το site τους, την σελίδα τους στο facebook, στο soundcloud, στο bandcamp και να παρακολουθήσετε το κανάλι τους στο youtube.

 

Κυριακή 21 Ιουλίου - 21:00

Ρ.Α.Π.: Ρεφενέ Αυτό-οργανωμένο Πανηγύρι

Οι πιο κεφάτες πένες & οι φίλοι τους στην ετήσιά τους σύναξη

Φαγητό απ’ όλους για όλους

Ποτό αγνό και γλέντι μαγικό!

Αλκαίος Σουγιούλ (μπουζούκι), Νίκος Αναγνωστόπουλος (πιάνο), Ελευθερία Edwards (τραγούδι)

Τα τελευταία καλοκαίρια, συναντιούνται μουσικά στο λατρεμένο τους νησί ο Νίκος, η Ελευθερία και ο Αλκαίος και παίζουν τα τραγούδια που αγαπούν και τους συγκινούν. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν μια αντιπροσωπευτική επιλογή από τραγούδια αγαπημένων τους συνθετών, με κοινό τόπο το μοναδικό ήχο που προκύπτει από τη συνάντηση του πιάνου με το μπουζούκι.

 

Γαβρίλης Σιμωτάς (μπουζούκι), Μαργαρίτα Μποζά (κιθάρα), Μαργαρίτα Τσάρα-Γιαννακοπούλου (μπαγλαμάς)

Το γνωστό τρίο σε ένα αφιέρωμα στον στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο. Μια παρουσίαση τραγουδιών του μεγάλου γνωστού-αγνώστου δημιουργού του ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο…

 

Λαμπρογιάννης Πεφάνης (βιολί), Γαβρίλης Σιμωτάς (ούτι), Μπάμπης Κακαρούμπας (σκορτσάμπουνο), Ματίνα Παπαγεωργίου (τραγούδι)

Οι γνωστοί στους περισσότερούς μας μουσικοί θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από την Κεφαλονιά και αλλού. Γνωστές, αλλά και λιγότερο γνωστές μελωδίες, χορευτικοί σκοποί, μερακλίδικα παιξίματα και…. ο χορός καλά να κρατεί!

 

Θα καταλήξουμε όλοι μαζί σε ένα πηγαίο, αυθόρμητο και… αυτοσχεδιαστικό γλέντι!

 

Λίγα λόγια για την ιδέα – και την πράξη του Ρ.Α.Π.

Ρεφενέ: επίρρημα που προέρχεται από την περσική λέξη arifane και σημαίνει «με κοινή συνεισφορά».

Αυτοοργάνωση: αντιεραρχικός, οριζόντιος τρόπος οργάνωσης των συστημάτων, κατά τον οποίο τα μέρη ενός συστήματος συνεργάζονται και συνεισφέρουν όσο κι όπως μπορούν, δίχως «αρχηγούς» κι «εργάτες». Τα αυτοοργανωμένα συστήματα είναι εξ ορισμού δυναμικά, δηλαδή μεταβάλλονται ανάλογα με τις εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες και προσαρμόζονται ανά πάσα στιγμή κατάλληλα.

Πανηγύρι: σύνθετος λεκτικός τύπος, από το πᾶν (όλος) και το ἄγυρις (συνέλευση). Επί της ουσίας δηλαδή πρόκειται για μία γενική συγκέντρωση. Από τα αρχαία χρόνια, το πανηγύρι ήταν μία εορταστική σύναξη προς τιμή κάποιου θεού, ενώ στις μέρες μας μπορεί να έχει θρησκευτικό, εμπορικό ή και αμιγώς πολιτιστικό περιεχόμενο. 

Το Ρεφενέ Αυτοοργανωμένο Πανηγύρι (ΡΑΠ) το προτείνουμε και για τις τρεις ιδιότητές του.

Αυτοοργανωμένο πανηγύρι, γιατί τα πανηγύρια έχουν χάσει τα βασικά χαρακτηριστικά που κουβαλούσαν εδώ και αιώνες, καθώς πλέον τα οργανώνουν θεσμοί όπως οι τοπικοί σύλλογοι, τα εκκλησιαστικά συμβούλια ή εμπορικοί φορείς. Για την πραγματοποίηση του ΡΑΠ έχουμε ασχοληθεί όλοι με όλα. Ο χαρακτήρας του δεν είναι δεδομένος, πόσο δε μάλλον παγιωμένος. Στηρίζεται, προφανώς, σε όσα έχουμε ζήσει και ξέρουμε για τα πανηγύρια. Διαφοροποιείται όμως, στην κατεύθυνση της αναψυχής με απλό κι αληθινό ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς εντυπωσιασμούς, χωρίς αλόγιστες, περιττές δαπάνες και χωρίς εμπορευματοποίηση, μιας και τα όποια έσοδα θα αποτελέσουν την δυνατότητα πραγματοποίησης αντίστοιχου εγχειρήματος και τον επόμενο χρόνο. Το είδος και κυρίως το ύφος της μουσικής είναι σημαντικό μέλημα του ΡΑΠ που έχει υψηλό μουσικό επίπεδο από καταξιωμένους μουσικούς, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να παρουσιαστούν και νέοι. Στο ΡΑΠ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για ικανοποιητικό, τουλάχιστον, αισθητικό αποτέλεσμα, είναι όμως γεγονός ότι αυτό πολλές φορές εξαρτάται από τις οικονομικές και λοιπές μας δυνατότητες. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να ξεπεράσουμε για παράδειγμα τις γνωστές πλαστικές καρέκλες; Προχωρώντας, θα βρούμε τρόπο και γι’ αυτό!

Ρεφενέ πανηγύρι, διότι το να φέρουμε ο καθένας το ταψάκι του, να βάλουμε τα φαγητά στον πάγκο και να τα μοιραστούμε μεταξύ μας, μας κάνει δημιουργικούς και μας φέρνει πιο κοντά ως συμμετέχοντες στο πανηγύρι. Μας ανεβάζει το επίπεδο ευθύνης, μιας και καλούμαστε εμείς να προσφέρουμε το φαγητό μας ως μέρος του συνόλου και μας απομακρύνει από τις ευκολίες του τύπου «καλά, μιλάμε τα σουβλάκια δεν τρώγονταν». Μας εξοικονομεί χρήματα, αυτό δεν χρειάζεται επεξήγηση. Προσέχουμε μόνο το φαγητό που θα καταλήξουμε να φέρουμε να σερβίρεται εύκολα.

Το ΡΑΠ φέτος όπως και κάθε χρόνο θέλει να ξεπεράσει τον προηγούμενό του εαυτό όσον αφορά τις οργανωτικές λεπτομέρειές του και να μας κάνει να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας. Παρατηρήσεις και ιδέες από τους συμμετέχοντες δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτες, αλλά απαιτούμενες! 

 

Παράλληλες δράσεις

Και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, στον χώρο θα φιλοξενούνται τα εξής:

Κίνημα ΝΟ OIL

Ενημερωτικό-συμμετοχικό “περίπτερο” της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, μέλος της οποίας είναι και το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο, θα δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του φεστιβάλ να ενημερωθούν για το περιεχόμενο αλλά και τις επικίνδυνες συνέπειες της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, όπως επίσης για τον χαρακτήρα, τις δράσεις και τους επόμενους στόχους της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της στο facebook, και το κανάλι της στο youtube. Για σφαιρική ενημέρωση γύρω από το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, μπορείτε να επισκεφτείτε το Save Greek Seas.

 

Θεραπευτικό Chair-massage

Δεκάλεπτες δωρεάν συνεδρίες chair-massage για τους επισκέπτες από τον πιστοποιημένο έμπειρο θεραπευτή Κωνσταντίνο Σταυριανό. Ο Κωνσταντίνος ασχολείται από το 2008 με το θεραπευτικό μασάζ και έχει εργαστεί σε υψηλής ποιότητας spa hotels και ιδιωτικά στην Αθήνα, τη Σαντορίνη και την Ανάφη, ενώ τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά, πάντα με αγάπη και φροντίδα για τον άνθρωπο!

 

 

Tango Mar

Η ομάδα Αργεντίνικου tango “Tango Mar” που λειτουργεί από το 2016 θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με εμφανίσεις - έκπληξη! Τα μέλη της ομάδας που θα συμμετέχουν είναι ο Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, η Κρυσταλλία Αρμόδωρου, ο Αντύπας Καλός, η Μαρία Λαζαρίδου, ο Παναγιώτης Ματζούλας, η Γκρέτα Ντέλια και η Ιωάννα Ρήγα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της στο facebook.

 

Οδηγίες προς Φεστιβαλιστές

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για μερικές δράσεις μπορεί να υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά. Όλες τις μέρες στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ. Το φαγητό της Κυριακής καθώς είναι ρεφενέ, είναι δωρεάν!

Φροντίζουμε τον χώρο που μας φιλοξενεί, φέρνουμε τα αυτοσχέδια τασάκια μας και πετάμε τα σκουπίδια στους σωστούς κάδους, απλούς και ανακύκλωσης.

Αν θέλουμε να καθόμαστε στα πούπουλα, φέρνουμε το μαξιλαράκι μας για τις κερκίδες! 

 

Ευχαριστίες

Χορηγοί: Δημοτικό Διαμέρισμα Λακήθρας * Ορεάλιος Γη * Σταμούλης Κρεοπαντοπωλείον * Mythos Weddings * Κυανή Ακτή Restaurant * Katsouris Travel * Mouikis Sun Village * Libretto Café * Ελαιόλαδο Λιόχαρις * Τεχνική Πληροφορική * Ζαχαροπλαστείο Αντώνης * Βύρωνας Grill-Pizza * International Restaurant Pizzeria * Το Κάτι Άλλο Pizzeria * Καθ’ οδόν Ψησταριά * Φούρνος Αφοί Παπαθερόπουλοι * Κ63 Restaurant Bar * Μεζεδοπωλείο Beverinos * Logos Pool Bar * Λαδόκολλα Ψητοπωλείο * Ηδύ Ιδείν Οπτικά * Nail’D It * Ελίτικο * Γ.Μενάγιας, Εμπόριο Γεωργικών Μηχανημάτων * Γεωφροντίδα Κεφαλονιάς * Μαζαράκης Ελαστικά-Ζάντες * Πάπορας Χρώματα-Εργαλεία * Ξυλεμπορική Κεφαλονιάς * Il bagno Είδη υγιεινής * Vinieris Real Estate * Greekstones Rent a Car * Camping Argostoli * Απέργης-Σπυρόπουλος Ο.Ε. * Ευφορία παραδοσιακά προϊόντα * Φωκάς & ΣΙΑ Τρόφιμα & Ποτά

Χορηγοί επικοινωνίας: Κεφαλονίτικα Νέα * Kiss FM Kefalonia 100.6 * Tetartopress.gr

Με την υποστήριξη της Island Sounds

Ευχαριστούμε την Κατερίνη Μπαλτσαβιά για την φιλοτέχνηση της αφίσας του φεστιβάλ.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Σας περιμένουμε!

Εκφραστείτε ελεύθερα!

 

Για να προσθέσετε ή να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ, κάνετε click στη φωτογραφική μηχανή: 

 

Για οδηγίες πρόσβασης πατήστε στο πανό!

Πρόσθετες πληροφορίες